Städningen i hemmet

Det är lönlöst att städa enligt experterna, i alla fall om man vill undkomma sjukdomar och bakterier – men torts detta är det allt fler som satsar på att anlita hemhjälp för just att hålla rent hemma.

stadning-marmorbankI Göteborgs Posten skriver man att det är lönlöst att städa hemma, men bara om man städar för att försöka hålla hemmet rent att man kan hålla sjukdomar borta. Men det fungerar inte så. Visst kan man städa för att hålla snyggt och prydligt hemma, men inte för att hålla bakterier och annat helt väck. Vad som däremot blivit allt mer populärt är att anlita städhjälp för att hålla hemmet fräscht och också för att slippa städa själv. Enligt Metro är till exempel den vanligaste kunden en helt normal barnfamilj och majoriteten av svenskarna är positiva till att anlita just hjälp med städningen. Bor man i Stockholmsområdet exempelvis kan man anlita Spodra Lux som hittas på adressen spodra.se som tillhandahåller hemstädning i hela staden med omnejd, vilket en hel del också gör. Det är nämligen just i Stockholm som flest faktiskt köper denna typ av tjänst.

Här köper vi mest städhjälp

Enligt en undersökning som Aftonbladet gjort har det visat sig att var femte person i Stockholms innerstad vid Karlaplan har städhjälp hemma. Men att men längre ut inte alls tar sig denna lyx på samma sätt. I till exempel förorten Fittja är det bara en på 300 som har hjälp med städningen hemma. Men alla kan som sagt få hjälp om man bara vill, och antalet som är positivt inställda till den här typen av ”lyx” blir bara fler och fler – hela sex av tio är positivt inställda till städhjälp i hemmet.

Statistik om hemhjälp

  • Vad tycker du om hemhjälp? – 4 procent är mycket negativt inställd, 7 procent är negativ, 25 procent är varken eller och positivt inställda är 38 procent samt mycket positivt inställda är 24 procent. 2 procent vet inte vilken inställning de har till städhjälp.
  • När anlitar du städhjälp? – på regelbunden basis är det 10 procent som anlitar, för storstädningen eller några gånger om året är det 9 procent som anlitar och för flytt är det 26 procent som anlitar hjälp för städning utifrån. 62 procent anlitar aldrig hjälp med städning.
  • Brukar du städa innan du för städning? – 23 procent städar alltid innan städhjälpen kommer, 25 procent städar ibland innan och 53 procent städar aldrig innan städhjälpen kommer.