Sängar för den kräsne

Att ha en bra säng hemma är det många som har och prioriterar. Dessvärre blir det ofta annorlunda när man åker iväg på semester eftersom standarden inte alltid är lika hög som i ens hem. Något man kanske måste finna sig i? Visst kan inte alla ställen man besöker ha en säng från Sleepo, men man kan faktiskt göra det rätt bekvämt för sig ändå. Vill man spendera sommaren med att campa, som många svenskar gör varje år, kan man välja att bo i en stuga istället för det lite mer klassiska tältet. Och det är det många som gör! På gd.se skriver man om ämnet:

Mellan åren 2005 och 2007 ökade beläggningen på landets stugbyar med nästan fem procent.

Under samma period sjönk priset för att bo i stuga med en dryg procent, trots att priserna i övriga samhället gick upp med ungefär fyra procent.

Det visar ny statistik från intresseorganisationen För Turism i Sverige.

På flera campingplatser och stugbyar runtom i Gästrikland märker personalen av att det är fler som väljer att bo i stuga.

– Våra stora stugor var fullbokade för sommaren redan i januari, säger Renata Kuntz på Hedesunda camping.(Läs resten av artikeln här).

Om man bortser från stugor och camping brukar det över lag vara bra sängar när man bor på hotell, deras affärsidé är trots allt att man ska sova där. Och har man tur hittar man ett ställe med lika bra sängar som en själv, eller i alla fall väldigt snarlika. Det gäller att inte vara för kräsen!