Renovera sommarstugan med Ernst

Är det någon som kan det här med att renovera gamla sommartorp så är det tv-profilen Ernst Kirchsteiger som under sina år som programledare för hit programmet ”Sommar med Ernst” såväl renoverat hus och torp som orangerier landet över – så man kan lugnt säga att han vet vad han håller på med, och vill dessutom även hjälpa svenska folket med detta!

AttefallshusAtt renovera sitt sommartorp eller sin sommarstuga behöver inte vara dyrt, det gäller bara att veta vad man ska spendera sina pengar på – för ibland är det kanske bara lite ny färg som behövs för att fräscha upp och det är något som Ernst Kirchsteiger kan mycket om. Men sedan om man verkligen behöver ta tag i större renoveringar ska man komma ihåg att det är en bra investering och därför ska man inte rädas att låna pengar hos Advisa eller hos någon annan där man kan jämföra bankernas lån och lånekostnader. Så egentligen handlar det om att planera och värdera vill vilka eller vilket projekt som man kan behöva en extra slant till och sedan vara uppfinningsrik. Ska man till exempel göra om något specifikt rum kan man i sommar hämta inspiration från just Ernst och hans olika torp – i sommar ska han nämligen göra om en sal, ett sovrum och dessutom fixa en lada till en festvåning, vilket han berättat om i en artikel hos Expressen och det vill man ju inte missa!

Ändra stugan med inspiration från ”Sommar med Ernst”

Är det något som programmet ”Sommar med Ernst” fokuserar på så är det inredning och hur man ska gå tillväga för att skapa den där riktigt härliga och mysiga sommarkänslan. Så om man vill skapa just den känslan är verkligen det programmet något att hämta inspiration av. Men några som däremot valt att göra helt tvärt om är ett par i Bräcke som ligger söder om Uddevalla – dom valde nämligen att göra om den lilla röda sommarstugan till en svart modern funkisvilla, vilket man kan läsa mer om hos Göteborgs-Posten. Och det är ju också en väg att gå om man vill, men här tycker vi personligen ett Ernst Kirchsteigers sätt att inreda, renovera och fixa till är det bästa sättet att ändra om torpet på!

Här tapetserar han om en sovkammare: