Renovera fönster på klassiskt vis

Renovera torpets, stugan eller husets fönster! Genom att renovera dina gamla fönster håller de i många år till samtidigt som du behåller den klassiska känslan. Här följer tips från proffs på området som hjälper dig att lyckas.

När färgen och kittet på dina fönster lossnar är det hög tig att ta tag i fönsterrenoveringen. Om du känner att du inte mäktar med att renovera dina fönster på egen hand denna gång, så finns det hjälp att få. På http://www.fonsterrenoveringstockholm.se/ kan du få den hjälp du behöver. Där är man specialist på att renovera just gamla fönster. Vill du göra jobbet själv ges här lite tips på området.

Tips från proffsen

Här följer övergripande tips för att renovera fönster, och det finns många vägar att gå. I en artikel från ÖP kan man läsa tips från fönsterrenoveringsproffset Staffan. Han går i enkla steg igenom hur du ska bära dig åt. Du ska börja med att skruva bort alla beslag och lägga dem i linoljesåpa eller tallsåpa i ca ett dygn. Sedan ska du skrapa bort lös färg och sandpappra ytan jämt och borsta bort allt skräp. I en artikel från Lantliv tipsas det om att det därefter är dags att skrapa bort gammalt kitt från fönstret och sedan är det dags för att rengöra kittfalsen med skrapan. Lägg sedan schellacklösning på kvistar på träet. Sedan är det dags att lyfta ur glasen och skrapa kittfalsen. Pensla på linolja. Lägg sedan tryck-kitt på fönstrets spröjs där glaset sedan ska sättas. Sätt försiktigt dit rutan och skrapa bort överflödigt kitt och stifta fönsterglaset med limpistol. Lägg på massor av falskitt och dra med en kittkniv över snittfalsen för att få till rätt vinkel. Sista delen är enligt Sydsvenskan följande:

”Vänta någon dag innan du skrapar bort fransigheter och annat överflöd från kittet. Efter allt detta är det dags att börja måla!”