Prisvärd renovering

Att veta hur man ska bygga om kan vara knepigt. Och då menar tänker vi snarare på hur det ska se ut än hur man gör. Även om man har kunskapen av att veta hur man ska gå tillväga,  eller om man anlitar en byggfirma – kan det var svårt att veta hur man vill ha det. Att bygga om sitt hus är någonting som innebär både tid och ansträngning, för att inte tala om att det kostar pengar. Därför är det viktigt att tänka efter innan man börjar, och verkligen vara på det klara att ”det är så här jag vill ha det”. Det är också viktigt att se till kostnaden. Hur mycket vill ni lägga på er renovering? Försök att undvika att hamna i fällor, och leta efter det billigaste alternativen. Ska man till exempel ha nya fönster till huset är billigafönster.se ett bra alternativ. Deras fönster är väldigt prisvärda.

Renovera med second hand

Några som kommit på hur de vill renovera, och redan kommit igång, är paret i den här artikeln från Svenska dagbladet. De har ett kedjehus i Haninge, som de köpt och nu rustar upp. Paret har verkligen tänkt ekonomiskt i sin renovering, och mycket av deras inredning präglas av second hand och loppisköp. När de köpte huset var det ganska risigt, men de såg potential. Kedjehuset hade dåligt uppsatta tapeter, fula fondväggar och fönster som läckte. Perfekt för ett par som vill renovera med andra ord. Det är Elin, kvinnan i huset, som står för det mesta av inredningen. Hon tar sig till olika second hand butiker för att fynda, och är mycket spontan i sina idéer.

– Jag fick en ingivelse och ville bestämt måla om sovrummets ena vägg i senapsgult. Men efter några timmars eftertanke fick den bli mörkgrå och vi satsade på gula detaljer i stället. Ett beslut som jag känner mig väldigt nöjd med nu, säger Elin.

Att vara impulsiv när man bygger om, är faktiskt inte att renovera så det är tur att Elin har sin man när hon vill göra någonting direkt. Han är nämligen lite mer eftertänksam innan han tar ett beslut. Självklart är det inte hela världen om man målar ett rum i fel färg, men det blir jobbigt om man ångrar ett väggbyte.