Kall sommar och fler snickrar

I detta inlägg pratar vi om hur folk bygger mycket mer på sina hus och renoverar invändigt när sommaren visar sig vara regnig och kall, när man inte ändå kan vara på stranden och lata sig. För byggentusiasten är timingen perfekt och många har nog roligt när de snickrar, bygger, målar och spikar ute i Sommarsverige.

borrmaskin manJa som vi skrev i ett tidigare är det fullt möjligt att bygga sin egen stuga med bara lite hjälp. Det är nog det en hel del har valt att göra en sommar som denna, för i nwt kan vi läsa att det nämligen är böcker och bygg som ligger i topp när det regnar ute, i alla fall i Degerfors och Karlskoga.

Ja visst är det kanske inte så roligt med en regnig och kall sommar, men det gör så att fler faktiskt kan syssla med sådant de verkligen vill göra, så som att bygga och snickra, och inte ligga och pressa på stranden. När det är ruggigt ute vill många vara inne och bygga på huset visar siffor från försäljning på olika byggvaruhus i Sverige. Även på bibliotek är det besöksrekord när sommaren är kall och regnig, detaljhandeln ökar sin försäljning, resebolagen går med storvinst och folk fikar mer än vanligt på caféer i städerna.

Kyla + Bygg = Sant

När det är för varmt då går det inte att bygga, då njuter man kanske i skuggan av ett träd i trädgården med iste och av ett samtal med en god vän som är på besök, men när så regnet faller på shoppar man, gör utflykter till andra städer eller åker utomlands – samt bygger och snickrar hemmavid. Kanske målas lister, dörrkarmar och golv, eller så sätts det upp våder, innertak och gamla möbler renoveras för att få ett nytt liv lagom till det att hösten och vardagen är tillbaka igen.