Inred badrummet

Badrummet må vara det minsta rummet hos de allra flesta men det är ju faktiskt ett rum där man spenderar ganska mycket tid. Därför vill man att det ska vara fint och fräscht. Ska man renovera sitt badrum kan man passa på att inreda det riktigt fint.

Vi har i ett tidigare inlägg skrivit om att man kan behöva anlita en specialist på våtrum om man ska renovera sitt badrum.

”Våtrum och el är exempel på saker som man ska undvika att pyssla med själv. Dels för att det kan vara farligt och dels för att det krävs att utbildade och licenserade personer gör dessa jobb för att eventuella fel ska täckas av försäkringen.”

Men när det kommer till inredningsbitarna när man renoverar sitt badrum, kan det vara väldigt roligt att planera och köpa själv. Den rådande trenden vad gäller badrum är att de ska vara naturliga och lekfulla, skriver man på Hemnet. Ljusa och obehandlade träluckor har varit populära i köket ett tag och nu är dessa typer av luckor även populära i badrummet. När det kommer till färgen i badrummet kan man alltid köra på det säkra kortet grått. För att göra det lite mer spännande kan man använda sig av flera olika nyanser av grått. Eftersom att badrummet är så pass litet kan man dock passa på att gå lös men en lite galen tapet. Det kan pigga upp ett annars ganska tråkigt badrum.

Tycker man att de traditionella badrummen är lite tråkigt och vill göra något unikt och vackert, kan man specialbeställa duschdörrar som är mycket snyggare än de vanliga i glas. Ett sista tips är att skippa det gamla vanliga kaklet. Vill man leka med formen kan man köpa ett hexagont kakel. Vill man istället leka med färgen, kan man köpa mönstrade kakelplattor.