Byt fönster nu till våren

Nu ligger sommaren äntligen runt hörnet, och plusgraderna rör sig över vårt avlånga land för att färga allting grönare. Våren innebär också att många fixar och donar, och gör saker sdom exempelvis fönsterbyten. Fönsterbyten är verkligen en smart sak att göra under vår och sommar eftersom det är något av ett projekt och man släpper in en del kall luft i huset när fönstrerna är öppna. Om ett fönsterbyte är någonting som behövs göras i ditt hem så kan du göra ett smidigt fönsterbyte med kvalitetsfönster, och i den här artikeln från Svenska Dagbladet får du många bra tips om vad som är värt att tänka på.

Bland annat skriver man att fönsterbyte är en stor investering och att man bör ställa en del frågor innan bytet görs, bland annat om fönstrets energieffektivitet. Fönstrets funktioner som solskydd, inbrottssäkerhet, personsäkerhet, buller och hur det öppnas och ska vara fäst är saker som är  viktigt att tänka på, men många är det som glömmer det. Bäst är det om du pratar med din fönsterlevereantör, så hjälper de dig säkerligen på bästa sätt med alla frågor inför bytet.

Att göra ett fönsterbyte är en bra sak att göra om man har ett gammalt hus med lika gamla fönster. Dessa  har nämligen förmågan att släppa in mycket kall luft, vilket gör att värmen i huset måste höjas – och det tär såklart på ekonomin, likväl som att det är dåligt för miljön. Om du anser att det är krångligt att byta fönster själv ska du också veta att det är någonting du kan använda ROT-avdraget till. Om du gör avdrag på arbetskostnaden för själva bytet, blir det inte speciellt dyrt – och du får snart dina nya fönster i ditt hem. Mer tips som hur ni sparar energi och värme till huset får ni från denna artikel.

 


En film som visar hur du kan montera vridfönster, om du inte vill ta hjälp av experter.