Bra tak viktigt

Ett bra tak är viktigare än många tror och just ett undertak lägger grunden för hur bra taket blir i slutändan. Det kan låta som en kliché men det är definitivt ingen kliché, som med allt arbete så är det grundläggande arbetet det som är viktigast. Det är det arbetet som låter fukten stanna ute och det är sådant arbete som gör att huset håller sig varmt och helt. De flesta som bygger hus vill kunna lägga taket själv, men det är något som man bör vara försiktig med då det kan gå riktigt fel.

Att bygga nytt tak är att fräscha upp och förbättra på hus och tak, och i det kommer en uppiffning av hela huset. Huset får sig ett ansiktslyft och är bäst när det är rätt tätat och absolut inte släpper in vatten. Just vattenskador är allas husägares värsta mardröm och detta undviks bäst med hjälp av en riktigt bra grund från http://www.undertaksbutiken.se/. Det som många försöker få när de ser hål i taket är att få ett helhetsgrepp om hur stora skadorna är, bor man i ett hyreshus eller flerfamiljshus kan det vara svårt att få rätt om att byta ut taket:

Läckagen från taket började 2010, men då gjorde man bedömningen att det inte hotade residenset eller de personer som jobbar där. I stället tätade man först taket och la upp en plan för en mer genomgående renovering. Nu är det dags att ta tag i rosthålen på allvar.
– Det har kommit in vatten mellan färgen och plåten, vilket gör att taket rostar igenom. Men vi vet inte var det har rostat igenom, bara var det har läckt igenom, så det har varit lite otryggt en tid. Innan det blir allvarligt vill vi ta ett helhetsgrepp på taket, säger Mathias Stenström.(Läs hela historian här)

Taket vart till slut utbytt och det var nog bara en tidsfråga innan det hade gått riktigt illa för hyresgästerna som såklart inte vill ha ett vattenläckage på grund av dåligt underhåll. En kan bara hoppas att de var grundliga med undertaket och gjorde ett bra jobb som sedan gör att huset är helt och fint.