Anlita en murare

Behöver du kakla om i hemmet, eller vill du installera en kamin eller vedspis i ditt fritidshus? Att anlita en murare är en bra idé i dessa situationer.

En murare kan, som framgår av sajten http://www.murarestockholm.se/, arbeta med många saker, mycket mer än bara murning och putsning av tegelfasader. Äger du ett hus finns det många saker du kan få hjälp med av en murare. Tänk på att vara ute i god tid, för det är många som vill ha hjälp av en murare.

Murarens arbetsuppgifter

En murare kan arbeta med många saker, från kakelsättning i badrum till installation av kaminer och andra eldstäder. Så här säger en murare i Örnsköldsvik, som precis börjat sälja kaminer:

I september 2013 startade han sin egen firma, vilket har inneburit mycket plattsättning, putsjobb och installationer av kaminer.

– Egentligen är just kamindelen det jag helst vill hålla på med, säger han.

Det är det som är roligast med yrket, även om det förstås även blir lite badrum och fasader emellanåt.

Murning av tegelväggMurare är dessutom ett riktigt framtidsyrke. Det nämns bland annat i den här artikeln, där flera framtidsyrken listas. Att murare är ett sådant framtidsyrke beror delvis på att byggandet i landet har ökat, men också på att många vill kunna elda i sina villor eller fritidshus. En murare kan hjälpa dig dels med att installera en eldstad, eller med att renovera skorstenen så att det blir möjligt att elda i den.

Om du vill installera en kamin, vedpanna eller vedspis i ditt hus är det också viktigt att du kontaktar en fackman, eftersom nya regler gäller för vedeldning från och med årsskiftet. Framför allt vid nybyggen, men också då vedeldade kaminer eller pannor ska installeras i befintliga byggnader, är det viktigt att utsläppen av partiklar inte blir för höga. Mer om reglerna finns att läsa här.